Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

00001_20211001_X14_9442

Repair - Hogyan hozhatjuk rendbe elromlott kapcsolatainkat és közösségeinket? - Szvetelszky Zsuzsa

Repair - Hogyan hozhatjuk rendbe elromlott kapcsolatainkat és közösségeinket? - Szvetelszky Zsuzsa

2024. május 06.
2 perc

Az előadás időpontja: 2024. május 7. kedd 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

A tavaszi évad legfontosabb előadása érkezik a Mentorhálóban!

A tavaszi évad meghatározó, témáját és üzenetét tekintve is LEGFONTOSABB előadása május 7-én, kedden este érkezik a Mentorháló sorozatában: SZVETELSZKY ZSUZSA szociálpszichológus előadása ezen az estén az emberi (baráti, munkahelyi, üzleti) kapcsolatainkra koncentrál!

 

Az előadás címe: Repair - Hogyan hozhatjuk rendbe elromlott kapcsolatainkat és közösségeinket?


Az előadás időpontja: 2024. május 7. kedd 18.00


Előadónk: Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, egyetemi oktató, kommunikációs szakértő, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Research Center for Educational and Network Studies (RECENS) kutatócsoportjának tudományos munkatársa, a Károli Gáspár Református Egyetem Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének oktatója, a LINK-Group hálózatkutató központ tagja.


Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

 

A Repair c. előadás középpontjában a fejlett világ egyik legégetőbb problémája, az élet minden területén tapasztalható pazarlás áll.

Az eldobható termékek köré épülő társadalomban az emberi, baráti, munkahelyi kapcsolataink is "leértékelődtek".

A tönkrement eszközök, emberi kapcsolatok vagy akár egész rendszerek kidobása helyett érdemes lenne megfontolni a rendbe hozás lehetőségét – tanácsolja Szvetelszky Zsuzsa.


Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus előadása ezen az estén az emberi (baráti, munkahelyi, üzleti) kapcsolatainkra koncentrál: arról szól, hogyan állítsuk helyre, gondoljuk újra, javítsuk meg vagy akár engedjük el a kapcsolatainkat. Hiszen a jó kapcsolat erőforrás is: nem érdemes az első apró konfliktusnál lezárni vagy lecserélni.


Ám hogyan dönthetjük el, hogy megjavítható-e a sérült viszony? Nem kell megvárni a bajt: az előadás arra is választ ad, miképpen tarthatjuk karban kapcsolatainkat - hiszen, ahogy Irvin D. Yalom amerikai pszichiáter vallja: lehetetlen új régi barátokra szert tenni.


Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/list/event/SZVETELSZKY240507 oldalon kaphatók.

További infó: https://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok/programok/szvetelszky-zsuzsa-repair-hogyan-hozhatjuk-rendbe-elromlott-kapcsolatainkat-es-kozossegeinket.html


Erre az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén, az IH Rendezvényközpontban.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

repair

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek